Ритрийт "Приемане и Вътрешна Трансформация" - август 2020

Вторият от лятната серия ритрийти към програмата "SELF-CARE" на БИСЕИ. Базирани на съвместната програма " Култивиране на Емоционален Баланс" /CEB/ създадена от Далай Лама и Пол Екман.

Ритрийт 2 - "Приемане и вътрешна Трансформация"
14-16 август
Ритрийт 3 - "Осъзнаване и Автентично Щастие"
28-30 август


Основният фокус на вторият ритрийт е опознаване и приемане на "себе си" водещо до осъзнаване и вътрешна трансформация. Как влияят емоционалните състояния на решенията ни за себе си и другите? Какво е прошка? Какво е трансформация?

ЦЕЛИ
Целите на този ритрийт са:
- да подкрепим култивирането на автентичното щастие чрез водене на конструктивен емоционален живот.
- създаване на избор как да управляваме емоционалните си състояния.


ЗА КАКВО ЩЕ НИ ПОСЛУЖИ?

Често разделяме качествата и уменията си на "позитивни" и "негативни", вследствие на което приемаме или не приемаме различни части от нашата личност и прояви на характера.
В този ритрийт ще усвоите практики, чрез които ще се улесни процеса на приемане /на себе си и другите/, прощаване /на себе си и другите/ и вътрешна трансформация.
Ще направите здрава връзка между тибетските медитативни практики и научните изследвания за емоционалните състояния, което от своя страна, ще се превърне в средство за регулация на емоциите, подпомогнато от вибрациите на гонг медитации.

ПРОГРАМА:
 

ПЕТЪК 14 август
След 12:00 - Пристигане
18:00 - 19:00 - Откриване
19:00 - 21:00 - Вечеря+беседа


СЪБОТА 15 август
07:00-08:00 - Осъзнато ходене
08:00-09:00 - Закуска
09:00-09:30 - Гонг медитация
09:30-10:30 - Дискусия
10:30-11:00 - Пауза
11:00-12:30 - Прошка- беседа
12:30-14:00 - Обяд
14:00-14:30 - Водена Тибетска Майндфулнес медитация
14:30-15:30 - Беседа
15:30-16:00 - Пауза
16:00-16:30 - Опит - визуализация или физически опит (в зависимост от групата)
16:30-17:00 - Самовглъбяване
17:00-18:00 - Беседа
18:00-20:00 - свободно време
20:00-22:00 - Вечеря+беседа


НЕДЕЛЯ 16 август
07:00-08:00 - Биоенергетична гимнастика
08:00-09:00 - Закуска
09:00-09:30 - Водена Тибетска Майндфулнес медитация
09:30-10:30 - Дискусия
10:30-11:00 - Пауза
11:00-12:30 - Емоционален баланс - беседа
12:30-13:30 - Обяд
13:30-14:00 - Гонг медитация
14:00-14:30 - Самовглъбяване
14:30-16:00 - Закриване


 

 

РЕГИСТРАЦИОННА ФОРМА:
https://forms.gle/6FSR4dgYc8aRfFfY9


ЦЕНА - 280 лв.
Цената включва - 2 нощувки, 2 вечери, 2 закуски и 2 обяда, зала за практики, занимания, материали.


Банкова сметка:
ПИБ АД
BIC FINVBGSF
IBAN BG56FINV91501016527981
основание за превода - ритрийт 2


МЯСТО
Гонг Център "Casa Cornelia" - с. Лесичарка
https://gongcentercasacornelia.business.site/


Максимален брой участници - 10

Настаняване:
стая 1- 3+1 места
стая 2- 2 места (преходна)
стая 3- 2 места
Голяма зала - 2+2 места
Палатки 2 броя двуместни


Хранене:


Закуска: шейк кокос и банан, ядки, плодове.
Обяд: селски гозби.
Вечеря: специалитети.
За хора със специфични нужди и хранителен режим,

моля подсигурете необходимите ви продукти.
За пиене: вода обогатена с магнезий и/или билки, чай, кафе.


 

Желателно е да носите бански костюм, обувки (подходящи за горски терен), домашни чехли, тапи за уши, кремове за слънцезащита, лична бутилка за вода, лекарства, които използвате (също и за алергични реакции ), тъй като в района има пчели , оси и други насекоми, принадлежности, от които може да имате нужда. Тук на място обитават и 2 емоционално интелигентни кучета. В случай на алергия , моля имайте го предвид.

ВОДЕЩИ

Поли Фистолера - сертифициран обучител по програмата CEB/ Cultivatig Emotional Ballance/ създадена от Далай Лама и Пол Екман.
http://cultivating-emotional-balance.org/teachers/
www.pollyfistolera.org
www.bi-sei.com


ГОНГ МЕДИТАЦИИ
Корнелия Павлова - Интуитивен Арт Терапевт, създател на Гонг център "Casa Cornelia", сетрифициран треньор по Емоционална Интелигентност.
https://gongcentercasacornelia.business.site/


КОНТАКТ:
Корнелия Павлова - 0888769374, cornelia.k.pavlova@gmail.com

 

Онлайн сертифицирано обучение Култивиране на Емоционален Баланс - КЕБ - модул септември 2020

Майндфулнес практики за култивиране на емоционален баланс. Програма, създадена от Далай Лама и Пол Екман.

В даден момент от нашият живот може да сме чували и да сме ограничени от схващането, че „не можеш да научиш старо куче на нови трикове“ или да се държим здраво за идеята „такъв съм, това е.“ За съжаление този начин задушава нашето въображение и ни обвързва със самодоволството. В програмата К.Е.Б. насърчаваме да се освободят оковите на ограничението, като разширим вниманието си към необятния океан от възможности и се научим да управляваме теченията на една непрекъснато променяща се вселена. Истината е, че динамичната сила на промяната, която преминава през цялата природа, дарява всеки един от нас с изключителен капацитет да се развива. По-конкретно, в К.Е.Б. ние сме призовани да излезем отвъд границите на нормалността чрез изследване на дълбочините на изключителното психическо равновесие и събуждане на искрена загриженост за собственото и чуждото благополучие. Тази възможност за трансформация е демонстрирана от практикуващите осъзната медитация ( Майндфулнес) от хилядолетия и е подкрепена от невролозите, които демонстрират феномена на невропластичността, който корелира с начините, по които обичайните модели на нашата умствена дейност имат потенциал за промяна през целия ни живот. Въпреки че човешкото съществувание не може да бъде сведено до мозъчна дейност, тези невронаучни прозрения засилват съзерцателните и психологическите открития за начина, по който интроспективните стратегии като обръщане на внимание и разбиране на усещания, емоции, мисли и чувства могат да имат драстични последици както за индивидуалното, така и за колективното благополучие.


ИСТОРИЯТА НА К.Е.Б.
Идеята за програмата К.Е.Б. започва на конференцията "За умът и живота" в Дхарамсала през 2000 г. Темата за тази среща на група учени, философи и монаси с Н.С. Далай Лама, беше "Деструктивните емоции". Пол Екман говори на тема "Еволюцията на човешката емоция". Други учени говориха за психобиологията на разрушителните емоции и културата и развитието на невропластичността, включително нейната значимост за съвременното образование. Тази среща е описана в книгата "Разрушителни емоции" на Даниел Голман. Н. С. Далай Лама поиска да се предприемат действия за осъществяване на идеите за подобряване на емоционалния живот, обсъдени на срещата. Пол Екман и Алън Уолъс поеха това предизвикателство и разработиха първата учебна програма на К.Е.Б. (с участието на Ричард Дейвидсън, Марк Грийнбърг и Матьо Рикар), която беше предложена през 2002 г. Маргарет Кълън преподава психологически материали, а Алън Уолъс на съзерцателните (майндфулнес) практики. Изследователски проект, базиран на К.Е.Б., е проектиран от Екман и Кемени и осъществен от Kемени; изследването показа основни ползи от К.Е.Б.. Участниците показаха силно значим спад на депресията, тревожността и враждебността през петседмичния период. В допълнение, участниците отчитат значително увеличаване на привързаността към другите и демонстрират значително подобрение в способността им да откриват фини форми на емоционалното изразяване на лицето.

След теста участниците показаха модел на реакция, който предполагаше по-малка емоционална и физиологична реактивност към стресовата задача в сравнение с тяхната реактивност преди тренировката. С други думи, изглежда, че обучението ги предпазва от разрушаващите психологически и физиологични ефекти от стреса. Допълнителните резултати показаха, че тези участници подобриха уменията си в „задачата за съпружеско взаимодействие“. Ефективността на комуникацията беше подобрена както в работна среда, така и в домашната обстановка.


ПСИХОЛОГИЧЕСКИЯТ КОМПОНЕНТ
Психологическият компонент на К.Е.Б. е извлечен от работата на Проф. Пол Екман, който се смята за световен експерт в областта на емоциите. Известното изследване на Пол Екман в Папуа Нова Гвинея установи универсалността на изразяването на емоциите и стартира последващата му кариера в научните изследвания на природата на емоциите - ново и дотогава до голяма степен игнорирано поле. По онова време проблемите в изследването на емоциите включват: кратки времеви рамки, твърде малки дори за най-авангардното когнитивно оборудване за невронаука, което да се улови. Много аспекти на емоционалните преживявания възникват извън съзнателното ; много от нас са били социализирани от ранна възраст, да не проявяваме определени емоции, така че в крайна сметка ние също не осъзнаваме техните възникващи и дори поведенчески израз.
Програмата К.Е.Б. включва научно обоснована информация за естеството на емоциите, особено на петте фамилии универсални емоции (страх, тъга, гняв, отвращение и удоволствие), както и практически упражнения, предназначени да помогнат на участниците да осъзнаят по-добре емоциите, да ги разпознават в себе си и в другите. Участниците ще бъдат помолени да водят дневник, в който да записват поне едно емоционално преживяване всеки ден, да насърчават повишената емоционална осъзнатост и да идентифицират горещи емоционални тригъри.


МАЙНДФУЛНЕС КОМПОНЕНТ
Съзерцателният (майндфулнес) компонент е вдъхновен от будистките практики за балансиране на ума. Източните съзерцателни традиции през последните 2500 години са развили чудесен поглед върху същността и причините за недоволството и вътрешните страдания. Съзерцателите са разработили разнообразни практики за преодоляване на тези причини, които ще проучим в този курс. Независимо дали човек е теист, атеист, политеист, материалист или агностик, ще има полза от ангажирането с основните практики, преподавани в К.Е.Б.

 ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ И ЦЕЛИ НА К.Е.Б.  

Определете и култивирайте автентично щастие.„Вярвам, че самата цел на нашия живот е да търсим щастие. Независимо дали човек вярва в религията или не, дали човек вярва в тази религия или в друга религия, всички ние търсим нещо по-добро в живота си. Така че, според мен, самото движение на нашия живот е към щастието. ”~ Н.С. Далай Лама Подкрепете култивирането на автентичното щастие чрез водене на конструктивен емоционален живот. Създайте ИЗБОР как да се ангажирате с емоциите си.

 

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 42 часа

 

ПРОГРАМА:
Модули 1 и 2 - 05/09 и 06/09 - 09:00-17:00
Въведение, история, представяне, основни понятия, функциите на емоциите, универсални фамилии емоции, определение на смислен живот, щастие, истина, добродетел, значение на съзерцанието(майндфулнес), емоционален епизод, управление на тригърите, управление на емоционалните поведения, същност и значение на ВНИМАНИЕТО.
Практики

Модули 3 и 4 - 03/10 и 04/10 - 09:00-17:00
емоционален епизод, управление на тригърите, управление на емоционалните поведения, същност и значение на ВНИМАНИЕТО
Фамилията гняв, загуба на контрол, омраза, поставяне на ума в естествено състояния, значение на милост и доброта, отвращение, презрение, несъгласие, практика милост и доброта, страх, изненада, тъга
Практики

Модули 5 и 6 - 14/11 и 15/11 - 09:00-17:00
Психични страдания и четирите приложения на вниманието, внимателност на чувствата, удоволствие, "душен" усмивка, емпатия, състрадание, поставяне на умът в естествено състояние, водещ до внимателност на психичните събития, уважаващо несъгласие, емоционални профили, емпатична радост, любяща доброта, самообладание, изконни ценности
Практики
Закриване

След завършване на програмата участниците получават Сертификат ( Cultivating Emotional Balance C.E.B.)


БРОЙ УЧАСТНИЦИ - мин. 6 макс. 10

ЦЕНА: 630 лв.

Записването е ефективно при заплащане на таксата за участие в срок до 24/08/2020г.


РЕГИСТРАЦИЯ:
Моля попълнете регистрационната форма онлайн:
https://forms.gle/qeogMwBtCuaBxWcq6

и Декларацията за обработка на личните данни
https://goo.gl/94WXiM


БИСЕИ ЕООД
203612428
ул.Проф.Д-р Д.Атанасов 22, ап.11
София 1680


Банкова сметка:
ПИБ АД
BIC FINVBGSF
IBAN BG56FINV91501016527981 - основание за превод - КЕБ


ВОДЕЩ:

ПОЛИ ФИСТОЛЕРА е сертифициран К.Е.Б. преподавател (CEB Teacher http://cultivating-emotional-balance.org/teachers/

Притежава дългогодишен опит в областта на психологията, психотерапията, хипнотерапията, коучинга, социалната и емоционалната интелигентност, нлп, подбор и обучения на персонал, натрупан в множество страни, между които Италия, Швейцария и Сингапур. Вече 20 години работи, помагайки на хората да опознават себе си, да постигат целите си, да превръщат мечтите си в преживелищна реалност. В частна практика от 2005 година, тя работи с клиенти от корпоративния свят, сферата на образованието, както и частни клиенти, които са нетърпеливи да пораснат емоционално и да намерят своето хармонично място в света. Работи индивидуално, с двойки и групи, както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. Използва различни методи от психологията, психотелесната психотерапия, хипноза, мотивационен коучинг, социална и емоционална интелигентност, персонални програми за растеж, както и тренинги за корпоративно образование. След 20-годишно отсъствие от България, през 2012 се завръща и създава BISEI –БЪЛГАРСКИ ИНСТИТУТ ЗА СОЦИАЛНА И ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ.
Мисията на Института е да популяризира концепцията за емоционалната интелигентност като неразделна част от ежедневния ни живот.


За контакт тел. 0877 377 505 - Поли Фистолера
info@bi-sei.com
bisei.pa@gmail.com
www.bi-sei.com

  • 4057345bcf57474b96976284050c00df
  • 6ea5b4a88f0b4f91945b40499aa0af00
  • RSS

Български Институт за Социална и Емоционална Интелигентност